Företagsförsäljning

Ibland kan man komma till en punkt med sitt företag där det har blivit dags att göra en företagsförsäljning. Detta kan såklart bero på flera saker som att företaget inte ger den avkastning man vill ha eller att man helt enkelt känner att det är dags att gå vidare med andra projekt. Men att göra en företagsförsäljning av ett företag kan vara lite krångligt därför finns det företagsmäklare eller företagsförmedlare som kan hjälpa dig på vägen.

Att välja rätt företagsmäklare

Men att välja rätt företags förmedlare vid sin företagsförsäljning kan vara lite svårt. Det finns ett flertal olika aktörer där ute och som enskild företagare det kan det vara svårt att veta vem som bäst kan hjälpa en. Det finns därför vissa saker man kan tänka på. att du känner förtroende för den som ska sälja ditt företag är så klart extremt viktigt. Därför kan det vara bra att lyssna in andra personer du känner eller kan kontakta som har sålt sina företag för att se vad de har för erfarenheter av marknaden och därefter kunna göra en mer välgrundad bedömning. En annan sak som är bra att tänka på är såklart vilket arvode företags förmedlaren tar ut. Du vill såklart inte betala mer än du behöver men samtidigt vill du att ditt företag ska säljas för så mycket pengar som möjligt. Ett lågt arvode behöver alltså inte betyda att du får ut mer pengar i slutändan.

Hur man lättats gör en företagsförsäljning

Det går såklart att göra en företagsförsäljning på egen hand utan att använda sig av en företags försäljare. Men man ska vara medveten om att man kanske inte har samma kontaktnät som den företagets försäljare man annars skulle använt sig av och risken att man inte når den säljare som kan betala mest för det företag man har är därför stor. Summan man slutligen får ut riskerar alltså att bli mindre samtidigt som man får lägga ner långt mycket mer jobb på processen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *