Vad är ett speedrope?

Speedrope är ett kullagrat hopprep som passar högintensiv träning. Det snurrar snabbare än vanliga hopprep som inte väger lika mycket. Handtagen är oftast gjorda av aluminium vilket gör dem bekväma och lätta att hålla i. Speedrope passar bra för dig som vill få ut bästa möjliga resultat av din träning. För alla som satsar på crossfit är speedrope ett bra alternativ och är ett vanligt förekommande inslag i alla träningsformer. Under träningen får man oftast göra dubbelhopp eller singel hopp för att träna balansen, hela kroppen och öka styrkan. Observera att hopprepet bör vara anpassat efter din teknik, träningsform och längd för att få bästa möjliga resultat.

Speedrope

Att välja rätt speedrope

Att välja rätt speedrope är viktigt för dig som satsar på träning och kondition. Handtagens tyngd och materialet det är gjort av är det som skiljer olika speedropes från varandra. Om du behöver göra många hopp under ett längre träningspass så är det bäst att införskaffa ett speedrope med lätta handtag för att minska tröttheten i underarmarna. Valet av vajer beror också på hur mycket du har tränat tidigare, din rörelsefrihet, önskad hastighet och förmåga att hantera dina egna hopp. En tjockare vajer ökar luftmotståndet medans en smalare går snabbare genom luften. Välj noggrant och koncentrera dig på att köpa ett speedrope som passar både kroppskondition och träningsform.

Bekvämt och lätt att hantera

Hopprep är en träningsform som passar bra för att förbättra både kondition och styrka. En positiv aspekt är att det är lätt att ta med sig det överallt, samt att det är enkelt att hantera och bekvämt att använda. Få träningsredskap rymmer så många fördelar på en sådan liten yta. Speedrope kan bäras i träningsväskan, i en mindre ryggsäck eller i handen. Hoppa rep kan man dessutom göra själv, eller i sällskap med någon om man så vill. Du kan med hopprepet träna både inomhus eller utomhus beroende på väder och preferenser. Med andra ord är det ett funktionellt sätt att bli starkare och mer uthållig utan större förberedelser eller krav. Om du inte vet vilket rep som passar dig, fråga då om råd innan köp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *