Hur väljer du den bästa markentreprenaden i Stockholm

Att hitta en bra markentreprenad i Stockholm är inte helt enkelt. Oavsett om du är en privatperson som ska göra en uppfart, sätta ett hus på tomten eller ett företag som behöver stöttning – så finns det flertalet saker som du bör tänka på.

Vad gör en markentreprenad?

De tjänster som en markentreprenad erbjuder kan skilja sig något beroende på vilken stad du bor i. Men som regel erbjuder dessa entreprenörer tjänster som inkluderar i princip allt som har med utemiljö och mark att göra, med undantag för själva trädgården förstås. Exempelvis så fixar de diken, dränerar, schaktar, utför sprängarbeten och anläggningsprojekt med mycket mer. Dessa entreprenörer tar hand om allt, från början till slutet, vilket i detta sammanhang inkluderar både planering och preparering. Men i särskilda fall, exempelvis när omfattande arbete behövs, såsom att marken ska brytas eller byggnader uppföras, så kan även flera aktörer vara inblandade.

Vad ska jag tänka på när jag anlitar en markentreprenad i Stockholm?

För det första bör du jämföra entreprenörer. Det är särskilt viktigt att du letar efter en entreprenör med lång erfarenhet och ett bra rykte, eftersom det finns många oprofessionella bolag. En bra idé är att grundligt undersöka entreprenörens hemsida, läsa om de följer de branschregler som finns i Sverige och fråga bolaget om referenser ifrån tidigare kunder. För det andra bör du tänka på att marknivåer och markförhållanden ser olika ut i Stockholm. Det är viktigt att välja en entreprenad som är flexibel. En otrolig markentreprenad Stockholm kan alltid anpassa sig efter din situation, lösa eventuella problem med kreativitet och med sin goda kunskap. Avslutningsvis en liten, men väldigt viktig punkt är att vara tydlig med dina krav och se till att du har ett avtal innan arbetet startas. När det gäller avtalet ska det vara skriftligt och för stora och dyra projekt kan det vara bra att konsultera med en tredje part. Exempelvis en byggkonsult eller annan expert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *