Huddinge elfel – elektriker eller DIY?

Det är alltid viktigt att anlita en elektriker i Huddinge för att omedelbart få hjälp med eventuella elfel. Men det finns vissa vanliga elfel som du åtminstone kan kontrollera själv. I den här artikeln går vi igenom 2 vanliga elfel som man hittar i hemmet.

2 vanliga elfel

Det är viktigt att poängtera att alla elfel bör åtgärdas med hjälp av en licensierad elektriker i Huddinge. Men nedan har vi listat två vanliga elfel som du bör vara medveten om.

Jordfelsbrytare

Jordfelsbrytare är konstruerade för att bryta strömmen vid jordfel. Men ibland kan jordfelsbrytare lösas ut, exempelvis när du slagit till en viss automatsäkring eller skruvat in en viss propp.

För att åtgärda ett problem med utlöst jordfelsbrytare kan du först slå till jordfelsbrytaren. Om detta inte löser problemet kommer det att ge dig en indikation på att det inte är ett tillfälligt fel. Därtill kan Jordfelsbrytaren behöva bytas ut (eller återställas) av en otrolig elektriker Huddinge om den löser ut sig regelbundet.

Säkringar som löses ut

Om du har gängade säkringar, dvs. den gamla modellen med en pärla baktill, kan en trasig säkring orsakas av två problem:

  • Kortslutning (elektriskt fel bakom säkringen)
  • Överbelastning av säkringen

För att åtgärda problemet kan du byta till en hel säkring. Känn gärna efter om den säkringen som du tog bort är sval eller varm, för en varm säkring beror på överbelastning och en sval säkring beror på kortslutning.

Om du har en överbelastning kan det vara en bra idé att kontrollera alla anslutna enheter som är kopplade till säkringen. Det kan nämligen finnas vissa apparater som drar för mycket ström. Undvik då att använda alltför många apparater på samma gång och ring en elektriker i Huddinge för att eventuellt se över ditt elsystem.

Varför anlita elektriker i Huddinge?

Elfel är farliga att åtgärda själv eftersom de kan vara strömförande och utgöra en brandrisk. I Sverige är det dessutom olagligt elinstallationsarbete straffbart, så det bästa är alltid att ringa en elektriker för att få hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *